Jedz mało i chudnij

Zbilansowana
dieta oznacza spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zrównoważonej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i wiele innych warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne konsumowanie wiedzie do dobrego
odzyskiwania dawnej atrakcyjności. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są niesamowicie
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
zjadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być najlepszej
jakości, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : levitra

kamagra

Komentowanie jest wyłączone